Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Voica
 

   Prenume feminin, vechi si frecvent la romani, Voica (mase Voicu este folosit mai mult ca nume de familie) apartine categoriei numelor necalendaristice imprumutate de la slavi intr-o perioada destul de veche. Din punct de vedere al formatiei, pe teren sud-slav (bg., ser.), Voiko si fem. Voika sint derivate din tema onomastica Voi-, intilnita in compuse de tipul Voimir, Voislav, Borivoie. Din punct de vedere al semnificatiei, Voi- este apropiat de subst. voi „luptator", dar mai sint posibile si alte interpretari. Atit compusele amintite, cit si Voicu, Voica si derivatele acestora (ex. Voichita) apar in documentele noastre intr-o perioada foarte veche. Prezenta unor derivate din aceeasi tema in toponimie, la origine nume de persoane (ex. Voina, munte inalt in Fagaras), probeaza vechimea numelui fa romani.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Xenia : Prenume feminin, vechi si frecvent la romani, Voica (mase Voicu este folosit mai mult ca nume de familie) apartine categoriei numelor necalendaristice imprumutate ... :

          Zaharia : Prenume feminin, vechi si frecvent la romani, Voica (mase Voicu este folosit mai mult ca nume de familie) apartine categoriei numelor necalendaristice imprumutate ...