Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Tamara
 

   Prenume feminin modern a carui prezenta in onomastica noastra actuala se explica probabil prin influenta literaturii, Tamara este la origine un vechi nume personal ebraic. Avind la baza subst. tamar „palmier", numele ebraic este intilnit si cu valoare toponimica, desemnind un riu si o cetate veche din sudul Ganaanului (azi, in araba En el-arus). Redat in greaca prin Thamara, vechiul nume biblic se raspindeste in Europa, dar aparitiile sale documentare sint extrem de rare. Interesant este ca cele doua persoane cu acest nume atestate pina acum in documentele tirzii sint barbati. • Bg,, rus. Tamara, magh. Tamara. ? in epoca moderna, popularitatea numelui se datoreaza si frumoasei printese georgiene din cunoscutul poem Demonul de M. I. Lermontov.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Tatiana : Prenume feminin care se bucura astazi de mare favoare, Tatiana este la origine un vechi nume roman, folosit destul de frecvent in epoca imperiala tirzie. Lat. ... :

          Temistocle : Devenit celebru datorita faimei marelui om politic atenian din sec. 6—5 i.e.n., Themistokles face parte dintr-o lunga serie de vechi nume grecesti, The-mistagoras, ...