Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Svetlana
 

   Arareori folosit la noi, Svetlana este imprumut recent, pe cale culta, din onomastica rusa, unde numele se bucura de mare popularitate. in ceea ce priveste originea si semnificatia initiala a rus. Svetlana (exista si mase. Svetlan), parerile sint impartite. Unii specialisti il considera un vechi nume slav precrestin 'si il deriva din radicalul sveil- (adj. svetlii „luminos, de culoare alba, deschisa", svet- „lumina"); altii il explica prin calchierea gr. Foti (Fotinia) sau din rus. tvet „floare" si, in sfirsit, afirmind ca numele nu apare in vechile izvoare rusesti, ci mult tirziu, in epoca moderna, un cercetator a emis mai de curind ipoteza originii literare a lui Svetlana (numele a fost folosit de poetul romantic rus Vasili Andreevici Jukovski si poate fi o creatie a acestuia). • Magh. Svetlana, bg. Svetlan, Svetlana.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Tadeu : Arareori folosit la noi, Svetlana este imprumut recent, pe cale culta, din onomastica rusa, unde numele se bucura de mare popularitate. in ceea ce priveste originea ... :

          Taisa : Arareori folosit la noi, Svetlana este imprumut recent, pe cale culta, din onomastica rusa, unde numele se bucura de mare popularitate. in ceea ce priveste originea ...