Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Silvestru
 

   Rareori folosit astazi ca prenume, Silvestru reproduce lat. Silvester, cunoscut numai din epoca crestina si corespunzator adj. silvester „de padure, padu-rean" (neologismul rom. silvestru), un derivat de la silva „padure" (si deci inrudit cu -* Silviu). Prin onomasticonul sacru si calendare, numele se raspindeste in Earopa. La noi, este cunoscut sub numeroase variante (Silivestru, Silavastru, Selevestru, Salavastru, Solovastru) si atestat inca din sec. 15 in Moldova si tara Romaneasca (la 1464 apare in documente toponimul Savdstreni sau Sevestreni, care presupune o forma Savastru). • Fr. Sylvestre sau Silvestre (popular Sevestre), germ. Silvester, it. Silvestro, magh. Szilveszter, bg. Silvester (ii), rus., Silivestr etc. O Numele a fost purtat de doi papi: primul a condus biserica romana intre 314—335; al doilea este Gerbert d'Aurillac, mare invatat al timpului sau, filozof si matematician si primul papa de origine franceza (intre 999 —1003). ? Cunoscutul roman al lui A. France, Crima lui Silvestre Bonnard.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Silviu : Prenume moderne care se bucura astazi de popularitate la noi, Silviu si Silvia reproduc pe cale culta doua nume celebre in istoria legendara a romanilor. Conform ... :

          Simion : Nume vechi, raspindit si destul de frecvent la noi, Simion continua ebr. Shimeon, purtat in V.T. si N.T. de mai multe persoane. Acceptata de multi specialisti ...