Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Linda
 

   Prenume feminin mai putin frecvent la noi, imprumut recent din Occident, Linda este un nume de origine germanica, initial probabil un hipocoristic de la numeroasele compuse cu elementul secundar -Unde (la noi sint cunoscute si uneori chiar folosite astazi Adelinda, Ermelinda, Teodo-linda etc). Semnificatia lui -Unde nu pune probleme cunoscatorilor limbi; germane, intrucit poate fi usor pus in legatura cu subst. Linde „tei" (engl. linden); atragem atentia insa ca in antroponimie a fost folosit un sens derivat al cuvintului si anume „scut" (in vechea germana de sus, Linia sau Linda si in vechea engleza lind sau Unde desemnau scutul facut din lemn de tei). • Engl., it., magh., bg. Linda, germ. Linde, Linda.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Liviu : imprumutate in secolul trecut, impreuna cu multe alte nume romane, Liviu si Livia sint astazi prenume frecvente si raspindite in toate regiunile tarii. Nume gentilice ... :

          Luca : Raspindit in toata Europa, mult mai frecvent in secolele trecute decit astazi, Liica reproduce num. pers. gr. Lukas, purtat de autorul uneia dintre evangheliile ...