Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Ligia
 

   Prenume feminin modern si recent in onomastica noastra, Ligia ridica numeroase si dificile probleme in ceea ce priveste originea si semnificatia sa. in izvoarele latine tirzii este atestat un nume gentilic Lygia, pus in legatura cu Lygii, Lygiorum, denumire a unei populatii sarmatice, atestata si in izvoarele grecesti sub forma Lygioi. Daca acesti lygii (forma este de plural) sau „lupioni sarmatici" sint de origine germanica, asa cum s-a presupus, numele lor ar putea fi pus in legatura cu goticul lingan „a se casatori" sau cu vechiul irlandez lu(i)ge „juramint", sensuri care la origine par derivate din „aliat, tovaras". Dupa cum se observa ne aflam doar in fata unor presupuneri, care nu reusesc inca sa ofere o solutie sigura pentru actualul Ligia.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Liliana : Foarte multa lume si chiar unele lucrari de specialitate considera ca Liliana, un raspindit si frecvent prenume feminin modern, este format fie de la numele plantei ... :

          Linda : Prenume feminin mai putin frecvent la noi, imprumut recent din Occident, Linda este un nume de origine germanica, initial probabil un hipocoristic de la numeroasele ...