Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Igor
 

   Rar la noi si intilnit numai in epoca moderna, Igor este un imprumut, pe cale culta, din onomastica rusa. Specific rusesc, vechi si cu o frumoasa traditie, Igor este de origine germanica si corespunde vechiului nume scandinav Ingvarr. Alaturi de Ingram, Ingfrid, Ingburg, Jngraban etc, Ingwarr se incadreaza in grupa numelor teoforice care amintesc de vechiul cult al zeului germanic Ingwio. in istoria slavilor de rasarit numele Igor a fost purtat de un mare cneaz al Kievului (inceputul sec 10), cunoscut prin cele doua campanii impotriva Bizantului si de cneazul Novgoro-dului Igor Sveatoslavici (1178 1202), eroul cunoscutului poem eroico-is-toric Cintec despre oastea lui Igor (creat la sfirsitul sec. 12 de un autor necunoscut, acest Cintec este cel mai important monument al literaturii ruse vechi). O Compozitorul Igor Fiodorovici Stravinski. ? Din domeniul creatiei muzicale trebuie amintita cunoscuta opera a lui Borodin, Cneazul Igor al carei erou este acelasi Igor Sveatoslavici.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Ilarie : Putin folosit astazi la noi, Ilarie, fem. Ilaria reproduce gr. Hilarios, nume pers. cu semnificatie transparenta pentru greci, care il pun usor in legatura cu ... :

          Ilie : Unul dintre cele mai frecvente si populare prenume romanesti, Ilie continua la noi un vechi nume ebr. Elijah(u), purtat de un cunoscut profet biblic, personaj ...