Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Garofita
 

   Prenume feminin la moda in onomastica noastra contemporana (ca si celelalte prenume formate de la nume de flori), Garofita este o forma diminutivala a subst. garoafa (pe numele ei savant Dianthus caryophyllus)^ cuvint imprumutat din neogrecescul garofalo(n). Garofita este o creatie a onomasticii romanesti moderne, dar nu trebuie omisa existenta unui model grecesc Garufalia, creat pe baza formei garofalid, intilnit si la noi in perioada influentei neogrecesti, de aceeasi origine fiind rom. Garofalide ca. I si it. Garofalo. Numele de fam. Garofoiu ar putea fi mai degraba o adap-[ tare a unui nume grecesc, decit o formatie de la subst. garoafa.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Gaspar : Foarte rar intilnit ca prenume in onomastica actuala (ceva mai frecvent in Transilvania), rom. Gaspar este legat in general de influenta catolica. Numele reproduce ... :

          Gaston : imprumut modern din franceza, putin folosit la noi, Gaston este la origine un vechi nume germanic, atestat inca din sec. 10 sub forma latinizata Gasto, gen. Gastonis. ...