Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Fulvia
 

   Prenumele feminin Fulvia (mase. Fulviu este extrem de rar) reproduce pe cale culta un vechi nume gentilic roman Fulvia. in mod curent, Fulvius, Fulvia sint apropiate de adj. lat. fulvus, „roscat", considerindu-se ca numele gentilic avea la origine valoare de cognomen. Din punct de vedere al semnificatiei, Fulvius s-ar incadra intr-o larga categorie de nume personale, cunoscute in onomastica tuturor popoarelor, care se refera la culoarea parului sau a tenului (din aceasta categorie fac parte si o serie de actuale nume de familie romanesti: Albu, Balan, Negrea, Rosu etc, la origine supranume sau porecle). Nu este exclusa insa nici ipoteza originii etrusce a lui Fulvius, care poate fi apropiat de citeva nume din onomastica acestei vechi populatii italice, in acest caz semnificatia originara a numelui ramine obscura. Reluat din istoria romana si in apusul Europei in perioada Renasterii, vechiul gentilic roman patrunde in onomastica romaneasca in secolul trecut, odata cu multe alte nume latinesti.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Gabriela-Gabriel : Prenumele feminin Fulvia (mase. Fulviu este extrem de rar) reproduce pe cale culta un vechi nume gentilic roman Fulvia. in mod curent, Fulvius, Fulvia sint apropiate ... :

          Galina : Prenumele feminin Fulvia (mase. Fulviu este extrem de rar) reproduce pe cale culta un vechi nume gentilic roman Fulvia. in mod curent, Fulvius, Fulvia sint apropiate ...