Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Faur
 

   Vechi si frecvent intr-o vreme in onomastica romaneasca, o dovada in acest sens fiind prezenta lui in toponimie (Faureni, Fauresti, Faurel, Faurei, Fauroaia etc), Faur este cunoscut astazi ca nume de familie. La origine este un supranume format in romana de la vechiul subst. faur „fierar" (de aici si vb. a fauri), cuvint care prin originea sa latina (faber) este inrudit cu fabrica, forja etc. Atestat in documentele tarii Romanesti inca din anul 1431 („Minai Faur de la Somes"), Faur este sinonim, prin semnificatia sa initiala, cu fr. Faure, Fevre, Lefevre, germ. Schmidt, engl. Smith, lat. Fabricius etc Derivatul diminutival Faurel este foarte rar folosit.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Faustin : Prenume modern imprumutat pe cale culta din onomastica apuseana, Faustin, fem. Faustina reproduce lat. Faustinus, fem. Faustina, la origine derivate adjectivale ... :

          Felicia : Prenume feminin modern si foarte frecvent in epoca noastra, imprumutat pe cale culta din onomastica apuseana, Felicia reproduce lat. Felicia, corespondentul mase. ...