Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Dalia
 

   inca un prenume feminin corespunzator unui nume de floare, Dalia dovedeste ca sursa botanica este inepuizabila in a oferi onomasticii feminine noi si noi nume. Dahlia variabilis, pe numele ei „oficial", este o planta din familia compozitelor, originara din Mexic si cultivata ca planta decorativa. Adusa in Europa de un discipol al botanistului suedez Karl Linne, Andreas A. Dahl, planta va purta din anul 1791 numele acestuia. Ca nume de persoana, Dalia este o creatie recenta europeana care a avut sansa sa se raspindeasca destul de rapid. Floarea poarta la noi si numele de gherghina, cuvint identic cu prenumele fem. Gherghina (-> Gheorghe).

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Dalila : Vechi nume feminin, Dalila este cunoscut datorita eroinei legendei biblice care povesteste istoria marelui judecator Samson (in „Cartea judecatorilor" din V.T.). ... :

          Damaschin : Rar folosit astazi ca prenume, dar frecvent nu cu mult in urma, Damaschin, fem. Damaschina, corespunde numelui pers. gr. Damaskenos, la origine adjectiv care indica ...