Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Carina
 

   imprumutat recent din onomastica apuseana, mai putin folosit la noi, Carina poate fi explicat, in functie de provenienta sa, in doua feluri. Pe teren romanic, incadrindu-se intr-o lunga serie de derivate cu suf. -ina (frecvent astazi si la noi), Carina poate fi apropiat de radicalul Car- (din cognomenul lat. Carus, fem. Cara, corespunzatoare adj. carus, „drag, iubit", pastrat in it., sp. caro, fr. cher, it. carino „gratios"; intre 283 — 285, imparatul roman Marcus Aurelius Carinus, fiul lui Carus). Pe teren germanic, numele este un frecvent hipocoristic pentru Katalin, Ecaterina, asa cum apare in daneza, suedeza etc. in perioada moderna numele de persoana se imprumuta frecvent de la un popor la altul, astfel ca cele doua forme, la origine diferite etimologic, s-au confundat, nemaiputind fi separate categoric • It., sp. Carina, magh., rus. Earina, germ. Karin.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Carmen : Cel mai raspindit si frecvent prenume feminin, Maria, a avut in anumite perioade si in anumite tari o soarta ciudata. in Spania de altadata, cultul Mariei era ... :

          Casandra : Cea mai frumoasa dintre fiicele regelui troian Priam si ale Hecubei, inzestrata cu darul profetiei, dar condamnata sa nu fie crezuta niciodata pentru ca ar fi ...