Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Bujor
 

   Prenumele si numele de familie Bujor este o formatie romaneasca de la numele de floare bujor. Substantivul romanesc este de origine slava (cf. bg. bojor din care s-au format numele pers. bulgaresti Bojur, Bojura, Bojuran). in tara Romaneasca, numele pers. Bujoru este atestat din sec. 16; mai vechi sint toponimele Bujoreni (fost nume de sat in Ilfov, atestat la 1392) si Bujoresti (fost nume de sat din jud. Gorj, atestat la 1465). Numele de plante devenite nume de persoane sint frecvente la noi, ca si la alte popoare, iar frecventa lui Bujor,-> Bradut; Brindus; Ciresica; Mugurel; Viorica etc. in epoca contemporana se incadreaza in tendinta generala de laicizare si modernizare a onomasticii noastre.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Caius : Prenumele si numele de familie Bujor este o formatie romaneasca de la numele de floare bujor. Substantivul romanesc este de origine slava (cf. bg. bojor din care ... :

          Calinic : Prenumele si numele de familie Bujor este o formatie romaneasca de la numele de floare bujor. Substantivul romanesc este de origine slava (cf. bg. bojor din care ...