Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Bianca
 

   Prenume feminin modern destul de frecvent astazi, Bianca este un imprumut pe cale culta din italiana, unde numele are semnificatie clara, intrucit corespunde adj. bianco „alb" (formele masculine Bianco, Bianchi sint cunoscute nume de familie). Numele de culori, in special alb Alba) si negru sint foarte frecvente si vechi in onomastica multor popoare, functia lor initiala fiind aceea de supranume sau porecla, atribuita ca o aluzie la culoarea pielii sau a parului (la noi, Albu, Negru si numeroase derivate de la acestea sint frecvente nume de familie). # Engl. Bianca, fr. Blanc, Blanche, germ. Blanka, sp. Bianca, magh. Blanka, Bianka. ? Raspin-direa numelui in epoca moderna a fost favorizata probabil si de literatura; Bianca este cunoscut la noi din lirica eminesciana, Blanche din Aventurile ultimului Abencerage, romanul lui Chateaubriand, drama lui V. Hugo Regele petrece.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Bogdan : Din nou la moda astazi, Bogdan — arareori apare si fem. Bogdana, este un vechi si cunoscut nume de origine slava. Compus din elementele bog „dumnezeu" (vechi cuvint ... :

          Bonifaciu : Rar la noi, Bonifaciu reproduce numele pers. lat. Bonifatius, atestat destul de tirziu, in sec. 4 si considerat de bun augur de catre crestini. Format de la adj. ...