Home            Semnificatia numelui           Generalitati          Nume de baieti   
        Nume de fete                    Istoria numelor            Alegerea numelui 


Semnificatia numelui Axente
 

   Mult mai frecvent astazi ca nume de fam. decit prenume, Axente reproduce o formatie greceasca tirzie, Auxentios, probabil creatie a onomasticii crestine de la vb. auxdno a se inmulti, a se inalta". Numele ajunge la romani, nefiind insa niciodata frecvent. Diferitele variante sub care-apare (Avxentie, Avxente, Axente, Axinte forma cea mai frecventa, Afxente, Oxante, fem. Axinta, Oxinta, hipoc. Sente, Sinte, Sinde etc.) probeaza sursele sud-slave sau ucrainiene (in Moldova) ale numelui la noi.. 0 Bg., rus., ucr., ser.: Avksentii, Aksentii, Axenti etc. O Axinte Uricariulr autorul cronicii despre a doua domnie a lui Nicolae Mavrocordat in. Moldova.

   !


 


 

Puteti cauta si alte nume si semnificatia lor :

        Baldovin : Mult mai frecvent astazi ca nume de fam. decit prenume, Axente reproduce o formatie greceasca tirzie, Auxentios, probabil creatie a onomasticii crestine de la ... :

          Baltazar : Mult mai frecvent astazi ca nume de fam. decit prenume, Axente reproduce o formatie greceasca tirzie, Auxentios, probabil creatie a onomasticii crestine de la ...